Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Objednávky odoslané do 19.12. garantujeme doručiť do Vianoc, po tomto dátume najskôr dorazia tiež, ale bez garancie. Odstávka: 24.12.25–4.1.26, objednávky začneme vybavovať od 5.1.2026.

Bylinkové maslo zmes korenia

Bylinkové maslo – zmes korenia bez glutamátu. Soľ max. 33 %, cesnak, cibuľa, rozmarín, petržlen, pažítka, medvedí cesnak, kurkuma; vhodná k mäsu, rybám, zemiakom aj cestovinám ... viac o

Kód tovaru 01145
Bylík.czBylinkové máslo směs koření

Doprava od 3.5€, od 35€ zadarmo Kedy tovar dostanem?

50g
1,84 €
100g
2,71 €
150g
3,34 €
200g
4,17 €
250g
5,05 €
300g
5,92 €
400g
7,55 €
500g
8,75 €
Už zbierate Bylíčky? Chcem vedieť viac Bylíkačka
Dostupnosť: skladom < 1 kg | doručíme tento týždeň
  • Packeta - výdajné miesto doručíme tento týždeň
  • Packeta - na adresu doručíme do 22.12.
  • SPS - na adresu doručíme tento týždeň
BEZ GLUTAMÁTU
Bylinkové maslo

Všetko o 

Bylinkové maslo – zmes korenia pre rýchlu chuť a vôňu

Bylinkové maslo – zmes korenia bez glutamátu (bez E621) spája to najlepšie z byliniek a zeleniny na jednoduché ochutenie teplej aj studenej kuchyne. Základ tvorí soľ (max. 33 %), cesnak a cibuľa, ktoré dopĺňajú rozmarín, petržlen, pažítka a medvedí cesnak; farebný a aromatický akcent pridáva kurkuma a ďalšie zeleninové zložky. Zmes je pripravená tak, aby sa výborne spájala s maslom aj olejom a dodala jedlám plnú, bylinkovú chuť.

Čo zmes obsahuje a prečo funguje

V receptúre nájdete kombináciu sušeného cesnaku a cibule pre guľatý „kuchynský“ základ, byliniek (rozmarín, petržlen, pažítka, medvedí cesnak) pre sviežu zelenú linku a štipku kurkumy pre príjemný teplý tón. Vyvážený podiel soli pomáha jednotlivé chute prepojiť, takže zmes možno použiť ako kompletné dochutenie bez obáv, že pokrm bude fádny alebo naopak presolený – jednoducho pridáte podľa chuti a účelu. Praktickým detailom je aj prídavok vitamínu B2 (riboflavín).

Ako s bylinkovým maslom pracovať

Zmes korenia je navrhnutá na „okamžité použitie“. Najklasickejšie ju vmiešate do zmäknutého masla a vytvoríte bylinkové maslo: hodí sa na minutkové mäso, grilovanú zeleninu, ryby, kukuričný klas, pečené zemiaky, do cestovín či do teplých bagiet. Skvele funguje aj mimo masla – v jogurtových alebo majonézových dipoch, v smotanových omáčkach, v mletých zmesiach (fašírky, zeleninové placky) alebo ako rýchle dochutenie ryže a bulguru na panvici.

Chuťový profil a využitie

Dominujú cesnakové a bylinkové tóny so sviežou zelenou stopou pažítky a petržlenu, rozmarín dodáva jemne drevitý akcent a kurkuma príjemné teplo a farbu. Vďaka všestrannosti sa zmes hodí do bežného varenia aj k rýchlemu občerstveniu, keď potrebujete „hotovú“ bylinkovú chuť mať vždy poruke.

  • K teplým jedlám: minutky a steaky, ryby, grilovaná alebo pečená zelenina, varené a pečené zemiaky, cestoviny a noky.
  • Do studenej kuchyne: bylinkové dipy (jogurt/kyslá smotana/majonéza), nátierky, šalátové zálievky a sendviče.

Tipy z praxe

Na klasické bylinkové maslo premiešajte približne 1–2 lyžičky zmesi so 100 g zmäknutého masla. Maslo vytvarujte do valčeka v papieri na pečenie, schlaďte a krájajte na plátky; podávajte na horúce mäso či zeleninu, aby sa krásne rozpustilo. Do olejovej marinády stačí 1 lyžička zmesi do 3 lyžíc oleja (prípadne s kvapkou citróna); pre jemnejší výsledok použite časť masla a časť oleja. Pri varení na panvici zmes krátko rozvoňajte na miernom ohni – uvoľnia sa arómy a korenie sa lepšie spojí s tukom.

Kľúčové slová: bylinkové maslo, zmes korenia, bez glutamátu, soľ 33 %, cesnak, rozmarín, pažítka, medvedí cesnak, petržlen, cestoviny, zemiaky, grilovanie, riboflavín.

Výskyt

Koncept bylinkového masla vychádza z európskej kuchyne, kde sa ochutené maslá používajú k minutkám, rybám aj zelenine. Sušené zmesi s bylinkami a zeleninou sa miešajú v rôznych krajinách Európy; pri tomto produkte výrobca bližšie nešpecifikuje pôvod jednotlivých zložiek.

Ľudové názvy

korenie na bylinkové maslo, bylinková zmes do masla

Príprava

🧈 Bylinkové maslo: 100 g zmäknutého masla + 1–2 lyžičky zmesi; premiešať, vytvarovať do valčeka, vychladiť a krájať na plátky.

🫙 Dip a marináda: 1 lyžička zmesi do 3 PL oleja/jogurtu; nechajte 15–30 min rozvinúť vôňu.

🍝 Rýchle dochutenie: štipku krátko rozvoňať na panvici a premiešať s cestovinami, zemiakmi alebo restovanou zeleninou.

Dávajte si pozor!

Obsahuje soľ (max. 33 %). Dávkujte podľa chuti a výsledného množstva tuku v pokrme. Skladujte v suchu, po použití balenie starostlivo uzatvárajte.

Zľavy a tipy

Ibištekkvet rezaný

Ibištek kvet (Hibiscus sabdariffa) na prípravu osviežujúceho čaju ... viac

­-20%

Varené vínorozpustné

Rozpustná zmes na varené víno s cukrom a extraktmi korenín (škorica, ... viac

­-10%

Púpavakoreň

Koreň púpavy lekárskej (Taraxacum officinale) je cenený pre podporu ... viac

Polévkové bez soli a glutamátu

Polievkové korenie bez soli a glutamátu: vyvážená zmes sušenej zeleniny ... viac

Prasličkavňať

Praslička roľná (Equisetum arvense) vňať je prastará bylina bohatá ... viac

Výrobca: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČO: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodné podmienky

Máte otázku? Napíšte nám správu.